Grillmärken: Vilka märken finns det som är värda namnet?

Olika grillmärken

När man ska köpa en grill är det många som undrar vad man ska köpa för grill, och det kan man förstår då det finns massor av okända grillmärken och ett fåtal lite mer kända märken.

Märkesvalet spelar egentligen inte så stor roll. Det man bland annat ska tänka på är garanti etc vilket man inte får om man väljer att köpa grill på macken.

En annan skillnad på billiga och lite mer dyrare märken är att de billigare har en tendens att börja rosta och håller inte alls lika länge. De är däremot billiga och även om man köper en billig grill varje år så blir det billigare än att köpa en rejäl grill som håller i massor av år.

grillmärkenVanliga grillmärken

Weber

Weber är ett amerikanskt märke som funnits sen 1952. Följande kan man läsa på Webers hemsida:

”Varje Weber grill är designad för en stabil och kontrollerad grillning. Allt från grillgaller till upptändning är noga genomtänkt. Kvalitet och konsumentvänlighet är alltid optimal.

Innan en grill får lämna fabriken, undersöks alla delar noga och testas för att säkra att grillen lever upp till Webers höga kvalitetskrav.

Vi har ett brett sortiment av tillbehör t.ex. redskapshållare, lockhållare, sidobord och så vidare. Med andra ord: Allt du behöver för att göra grillningen enkel.”

Webers grillar är påkostade och finns i många olika prisklasser. Alla delar på grillarna finns också som reservdelar så att du slipper köpa en helt ny grill.

Landmann KlotgrillLandmann

Landmann grundades i Bremen 1966 och har därefter blivit ett av de största grillmärkena.

Följande kan man läsa på Landmanns hemsida:

”Idag har Landmann marknadens mest kompletta utbud av produkter för grillning. Inte bara när det gäller grillar, utan även tillbehör. Nya produkter tillkommer varje år, just nu många gasolgrillar från Nordamerika.

Varje år säljer vi ungefär 20.000 ton grillkol och briketter. För att frakta all denna kol skulle det behövas ett 30 kilometer långt godståg.

Produktsortimentet innehåller nu 350 olika artiklar (varav ca 250 finns i Sverige). I sortimentet finns inte bara tillbehör för grillfesten, utan även kompletta grillenheter för cateringföretag: Ugnar, grillvagnar och elektriska grillar. Överallt där mat kommer i kontakt med en het grill, där finns också Landmann!”

Vi rekommenderar att du väljer en grill från någon av ovanstående grillmärken.