Lär dig Grilla med grillguide.se
_grilla-3.jpg_grilla-4.jpg

Boktips: Grillböcker

Grillböcker finns det gott om. De finns i alla olika utföranden och det är självklart svårt att säga vilken som är bäst. Det är väldigt individuellt. Många grillböcker är egentligen bara receptsamlingar medan andra grillböcker även tar upp viktiga grilltips och hur man utför vissa element.

Här kommer en del tips på grillböcker som det är värt att kika närmare på:

Kungen av grillböcker

How To Grill

Grillbok - How To GrillEn bok på engelska som av många kallas bibeln inom grillning. Har du inte problem med att läsa grillböcker på engelska är detta boken du absolut ska börja med. Den rekommenderas starkt!

Boken är skriven av Steven Raichlen som är en av Amerikas stora inom grillning. Steven har sen tidigare skrivit böcker om grillning och vunnit stora priser.

I boken How To Grill kan du läsa steg-för-steg beskrivningar om tekniker och hur du ska gå tillväga.

Boken innehåller, förutom 100 tekniker, även över 1000 bilder och massor av recept.

Utgivningsår: 2001
Antal sidor: 498

How to grill på Adlibris
How to grill på Bokus

Andra grillböcker som rekommenderas

Morberg grillar

Grillbok - Morberg GrillarPer Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra att ha när han ”ska steka upp 700 kilo svamp eller utspisa 400 ungar”, annars duger en vanlig klotgrill.

I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesanostcrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: ”Gud, vad gott med fil! Just nu står köttbitarna mig upp över öronen.” Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda – men bara för stunden.

Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 104

Morberg grillar på Adlibris
Morberg grillar på Bokus

Grilla – Goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör

GrillböckerEn oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!

Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.

Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?

I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla! En bra bok bland grillböcker.

Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 196

Grilla på Adlibris
Grilla på Bokus

Stora boken om grillat

Grillbok - Stora Boken Om GrillatVi lär oss mer och mer om grillning och vi skaffar mer och mer avancerade grillar. Uteköket har blivit en stor och viktig trädgårdstrend. Dessutom skaffar fler grill även i köket, och vi blir allt duktigare på att utnyttja ugnsgrillen.

Detta innebär naturligtvis att vi gärna vill laga till annat än det gamla vanliga, som hamburgare, biffar och korv, på våra grillar. Med bra redskap blir det roligt att prova både med nya ingredienser och annorlunda smakkombinationer, utan att det blir krångligt.

I Stora boken om grillat presenteras både nya, spännande grillade rätter och läckra varianter på mer traditionell grillmat, allt enkelt att tillaga. Det är bara att välja bland de 130 recepten som är uppdelade i sex avsnitt – förrätter, kött, fisk och skaldjur, vegetariskt, sallader och tillbehör samt desserter. Ytterligare ett avsnitt tar upp allt du behöver veta om grillning. Läckra fotografier följer med alla recept.

Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 304

Stora boken om grillat på Adlibris
Stora boken om grillat på Bokus

Grilla med Allt om Mat

Grillbok - Grill Med Allt Om MatSamla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!

Grilla med Allt om Mat kom ut för första gången 2002. Boken blev från början mycket uppskattad och har sedan dess tryckts till flera gånger.

Nu är det dags för uppföljaren. I denna har vi samlat de allra bästa och mest populära recepten på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör som publicerats i tidningen Allt om Mat under åren 2002 till 2006.

Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.

Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 160

Grilla med Allt om Mat på Adlibris
Grilla med Allt om Mat på Bokus

Det är inte ovanligt att man har flera grillböcker hemma då de ofta kompletterar varandra.